Septemberspring - Poppie (en haar kleertjes) en Gehaakte Lange Lijs


Poppie

 

Poppie_1_DSC05985 Poppie_6_DSC05991 Poppie_8_DSC06020 Poppie_12_DSC06430 Poppie_13 Poppie_15_DSC06436 Poppie_10_DSC06028 DSC06696 DSC06699 Poppie_14_DSC06568

Dag mijn lieve Poppie, ik hou van jou, jij hoort bij mij! Wanneer ik daaraan denk, ben ik zomaar blij. Blij om wat we samen delen wanneer we samen spelen. Ik borstel soms je haar en trek je je mooiste kleertjes aan. Ook vertel ik je verhaaltjes, verhaaltjes over wat ik heb gedaan. En als ik dan goed naar je luister, hoor ik een zacht gefluister: 'Ik hou van jou, jij hoort bij mij'

 

Poppie is ongeveer 29 cm lang.

Op het patroonblad staat naast de werkbeschrijving voor 'Poppie', ook de beschrijving voor het jurkje, een onderbroekje en de schoentjes.

 

Hieronder zijn 3 aanvullende werkbeschrijvingen gratis te downloaden.

1- Download HIER de fotobijlage voor het naaien van het jurkje.

2- Download HIER een werkbeschrijving waarin verschillende manieren en materialen voor het maken van de haren worden beschreven.

3- Door het haar aan te passen kan van Poppie zowel een meisje als een jongetje worden gemaakt. Poppie is een lief popje zonder details als oren, een navel en billen.
Download HIER een aanvullende werkbeschrijving voor als je meer details wilt toevoegen (oren, navel, billen en zelfs voor het expliciet maken van een jongetje). De details zijn alleen maar 'extra' en absoluut niet noodzakelijk!


Garen

Alle kleding van Poppie wordt gemaakt met Catania Fine. 
Goede alternatieven hiervoor, die ook op naald 2 te breien zijn zijn: Cotone Fine, Amy (van Zeeman), Jawoll (van Lang Yarns) en Ciboulette (van Bergère de France).


Gebreide zomerse tuinbroek en jurk voor Poppie

 

zomerse tuinbroek en jurk DSC01175 zomerse tuinbroek en jurk DSC01176 zomerse tuinbroek en jurk DSC01177 zomerse tuinbroek en jurk DSC01178 SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Hoera het is zomer!

De nieuwe jurk hangt al weken in de kast. En morgen mag Poppie de jurk eindelijk aan. Dan is het feest! Poppie is er helemaal klaar voor. 

Vandaag trekt ze fijn haar tuinbroek aan want Poppie wil lekker buiten spelen. 
Haar nieuwe kleren zijn extra leuk want ze kan ze delen met haar hartsvriendin ‘Gehaakte Lange Lijs’.

Fijne zomer Poppie en Lange Lijs!

 

Download HIER 'Brei-tips'. Hierin staat informatie over bv. afkanten, meerderen, e.d.


Gehaakte Lange Lijs (met tricot hoofd)

 

P1090951 P1090970 P1090986 P1090994 P1090996 P1090997 P1100002 P1100007 P1100008 P1100032 P1100038 P1100046 P1100048 P1100052 P1100057 P1100058 P1100064 P1100066 P1100086 P1100094

Lange Lijs is blij met alles om haar heen. Ze geniet van een lieve knuffel, een mooie bloem, witte schapenwolken, een stevige regenbui. Met haar lange slungelarmen en benen omarmt Lange Lijs de wereld!

 

'Gehaakte Lange lijs' is ongeveer 40 cm lang.
Download HIER een werkbeschrijving waarin verschillende manieren en materialen voor het maken van de haren worden beschreven.

 

 


Gebreid dekentje voor Poppie

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Wanneer Poppie op reis gaat neemt ze altijd haar gebreide dekentje mee, want ze kan het dekentje op zoveel verschillende manieren gebruiken. Het is bijvoorbeeld een fijn picknickkleed. Ook kan ze er heerlijk op spelen. En als ze moe wordt, dan kruipt ze er lekker onder. Fijn hoor zo’n gebreid dekentje!

 

Download HIER 'Brei-tips'. Hierin staat informatie over bv. afkanten, meerderen, e.d.

 

 


Gebreide jas met puntcapuchon voor Poppie

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Poppie straalt zodra ze haar jas aantrekt. Het is een bijzondere jas: er zit een knoop in de punt van de capuchon! Poppie kijkt er altijd even naar. Gewoon omdat ze er zo blij van wordt. Wat een fijne jas!

 

Download HIER 'Brei-tips'. Hierin staat informatie over bv. afkanten, meerderen, e.d.

 

'De jas combineert goed met het gratis te downloaden patroon 'Gebreide wanten en omslagdoek voor Poppie':

 

 

P1020766 P1020768 P1020770 P1020772 P1020774

Gebreide trappelzak voor Poppie

 

SONY DSC SONY DSC

Poppie zit gezellig op schoot. Ze is lekker warm want haar voetjes zitten verstopt in de prachtige gebreide trappelzak. Wat voelt dat fijn. Zometeen gaat ze lekker slapen, maar eerst krijgt ze nog een dikke knuffel. Dag Poppie, tot morgen, dan gaan we weer samen spelen!

 

Download HIER 'Brei-tips'. Hierin staat informatie over bv. afkanten, meerderen, e.d.

 

'Gebreide trappelzak voor Poppie' combineert goed met 'Pyjama en nachthemd voor Poppie'.

 

 

SONY DSC SONY DSC

Pyjama en nachthemd voor Poppie

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Poppie is net in bad geweest. Helemaal rozig is ze ervan. Nu heeft ze haar mooie zachte pyjama aan. Na het verhaaltje voor het slapen gaan doet ze haar ogen toe. Ze droomt al bijna over de dag van morgen. Wie weet mag ze dan wel haar nieuwe nachthemd aan.

 

'Pyjama en nachthemd voor Poppie' combineert goed met 'Gebreide trappelzak voor Poppie':

 

 

SONY DSC SONY DSC

Gebreid ajour jurkje en sokjes voor Poppie

 

1ajourjurk-DSC06369 4DSC06377 3DSC06380 DSC06045 DSC06047 SONY DSC SONY DSC

Poppie is blij! Blij met haar mooie jurk! De jurk zit zo lekker, en hij voelt zo zacht. Ze kan de jurk gemakkelijk aan- en uittrekken, want er zit een sluiting op haar rug. Ze droomt ervan om deze jurk in alle kleuren van de regenboog te krijgen. Haar lievelings ajour jurk.

 

Download HIER 'Brei-tips'. Hierin staat informatie over bv. afkanten, meerderen, e.d.

 

Het ajour jurkje combineert goed met 'Gebreid ajour vestje voor Poppie':

 

Poppie-met-ajourjurk-en-ajourvest-DSC06050 Poppie-met-ajourjurk-en-ajourvest-DSC06055 Poppie-met-ajourjurk-en-ajourvest-DSC06062 Poppie-met-ajourjurk-en-ajourvest-DSC06068

Gebreide truitjes en slofjes voor Poppie:

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Poppie is blij! Blij met haar nieuwe trui met kabeltjes. Ze mocht zelf kiezen welke trui ze het allerliefst wilde hebben. En dat was best moeilijk. Want de trui met banen vindt ze nèt zo mooi. Fijn dat de nieuwe trui korte mouwen heeft want de zon schijnt. Maar wie weet krijgt ze als het straks winter is nog een trui met banen en lange mouwen! Wanneer ze daaraan denkt kan ze wel huppelen!

 

Brei de trui met kabeltjes of met verticale banen over het voorpand. Geef de trui lange of korte mouwen. Brei de slofjes met een kabeltje of tricotsteek op de wreef.
Download HIER ‘Brei-tips’. Hierin staat informatie over bv. afkanten, meerderen, e.d.

 

‘Gebreide truitjes en slofjes voor Poppie’ combineert goed met ‘Tuinbroek voor Poppie’.

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Gebreide tuinbroek voor Poppie:

Kijk, daar gaat Poppie. Vandaag heeft ze haar lief-stoere tuinbroek ‘met streepjes’ aan. Ze vindt deze broek fijn want hij is lekker wijd waardoor ze hem gemakkelijk zelf aan- en uit kan trekken. Ze heeft nòg zo’n tuinbroek, maar dan zonder streepjes, in een andere kleur en met korte pijpjes. Die broek lijkt wijder, omdat ie met een ander steekje gebreid is. Poppie vindt ze allebei even mooi.

 

Variatietips:
Tip-1: Brei ook een tuinbroek met kortere pijpjes.
Tip-2: Brei i.p.v. het ‘streepjes’ patroon de broek in tricotsteek. De broek oogt dan nog een beetje wijder (door de tricotsteek kruipt het breiwerk minder in elkaar dan zoals bij de ‘averechte streepjes’).

De broek kan ook dan met lange of kortere pijpjes worden gebreid. Aanwijzingen daarvoor staan op het patroonblad.
Download HIER 'Brei-tips'. Hierin staat informatie over bv. afkanten, meerderen, e.d.
‘Tuinbroek voor Poppie’ combineert goed met ‘Gebreide truitjes en slofjes voor Poppie’

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

‘Tuinbroek’ gecombineerd met ‘Truitjes en slofjes’

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Nostalgisch ondergoed voor Poppie

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

In haar mooie onderbroekje staat Poppie te twijfelen. Oh, welk hemdje zal ze vandaag eens aantrekken? Ze vindt het maar moeilijk om te kiezen. Het hemdje met de knoopjes is zo lekker stoer, maar het overslaghemdje is zo feestelijk. Ze weet al wat ze doet, vandaag is het een mooie dag. Vanochtend wil ze stoer zijn, vanmiddag viert ze feest!

 

Op het patroonblad staat de breibeschrijving voor een broekje, een hemdje met schouderbandjes en een overslaghemdje.
Het hemdje met de schouderbandjes is eenvoudig om te breien. Het overslaghemdje vraagt net iets meer ervaring en kan mèt of zonder gehaakt eenvoudig picotrandje worden gemaakt.

 

Download HIER 'Brei-tips'. Hierin staat informatie over bv. afkanten, meerderen, e.d.

 


Ajour vestje voor Poppie

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Wanneer het buiten koud is, is Poppie blij met haar mooie vestje. Het liefst trekt ze het elke dag aan. Het staat ook zo mooi op haar katoenen jurk. Ze voelt zich dan net een kleine prinses. En als het begint te regenen, zet ze gewoon de capuchon op. Fijn zo'n vestje!

 

Een lief vestje met een eenvoudig ajourpatroon.

 

Download HIER 'Brei-tips'. Hierin staat informatie over bv. afkanten, meerderen, e.d.