Septemberspring - Algemeen


Een engel voor elk moment

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

In al haar serene rust staat de engel met gespreide vleugels voor je. Ze geeft je hoop en brengt je liefde en vrede. Net wat je op dat moment nodig hebt.

 

Zolang de voorraad ervan strekt zitten de witte rocailles bij het patroonblad.
Elke engel wordt in principe op dezelfde manier gemaakt. De engelen kunnen worden gemaakt zoals op de foto maar het patroonblad geeft ook variatiemogelijkheden doordat de jurk-versierselen, de vleugels, het hart, de vlinder en de duif onderling verwisseld kunnen worden.
Er zijn drie jurken, jurken die qua vorm maar een klein beetje van elkaar verschillen, maar door die verschillen kan de engel rechtop staan, iets achterover of naar rechts (of links) leunen. Er zijn drie mogelijkheden gegeven voor het versieren van de jurk (maar er is natuurlijk nog veel meer te bedenken). Ook zijn er drie verschillende vleugels, en een hart, een vlinder en een duif. Maak verschillende combinaties en maak elke engel uniek.


Beschermengel

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Waarschijnlijk heb je je beschermengel nog nooit gezien, maar wanneer je goed luistert, hoor je haar vleugels ruisen in het ritselen van de bladeren van een boom. Voel je haar aanwezigheid in de warme wind die vluchtig over je wangen strijkt op een koude winterdag, zo vluchtig dat je je afvraagt of het werkelijk gebeurde. Mogelijk ruik je haar in de geur van de regen, terwijl ze je zilte tranen droogt. Of zie je haar in de open blik van iemand die voorbijkomt in je leven.
De beschermengel kijkt mee over je schouder, ze zorgt voor je, overal en altijd. Haar vleugels beschermend om je heen geslagen, het teken van liefde. 

 

De engel is ± 14 cm hoog.

Zolang de voorraad ervan strekt zit de benodigde glazen hartkraal bij het patroonblad.


Knoflook, pepertjes en een olijfoliekruik

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

 

IMG_1746 IMG_1738 IMG_1735 IMG_1736 IMG_1731 kopie IMG_1728 SONY DSC SONY DSC

Ruik de zomer in zon doorstoofde knoflook en rode pepertjes. Proef het warme zonlicht in de goudgele olijfolie, gevangen in een kruik. Hou de zomer vast met 'Knoflook, pepertjes en een olijfolie-kruik'.

 

'Knoflook, pepertjes en een olijfolie-kruik' is inclusief ophanglus ongeveer 48 cm lang.
Download HIER gratis de aanvullende werkbeschrijving 'Meer ideeën voor 'Knoflook, pepertjes en olijfolie-kruik' want de ingrediënten zijn ook zeer geschikt om te verwerken in een ander tafereel of krans. Er leuk is het dan om ook nog olijven toe te voegen (de olijf staat als extra patroon bij de patroondelen op het patroonblad 'Knoflook, pepertjes en een olijfolie-kruik').

 


Kat op vlinderjacht

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

'Mooie rooie' (zoals hij meestal liefkozend door zijn onderdanen wordt genoemd) is over het algemeen liever lui dan moe. Maar vandaag is alles anders. Vandaag is hij op vlinderjacht! Speels hobbelt hij achter een vlinder aan, zijn pootjes zwaaien enthousiast door de lucht. Het is maar spel, dat weten ze allebei. Na een tijdje fladdert de vlinder vliegensvlug de wijde wereld in. Ze roept nog even achterom: "Dag kat, wat was het weer leuk om met je te spelen. Ga je morgen weer op vlinderjacht?".

 

'Mooie rooie' is ongeveer 6,5 cm hoog.
Zolang de voorraad ervan strekt zit het metaaldraad bij het patroonblad.
'Kat op vlinderjacht" combineert goed met 'Boerderijkatten".

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

 


Boerderijkatten

 

IMG_8435 IMG_8433 IMG_8432 IMG_8426 IMG_8421 IMG_8423 IMG_8418 IMG_8417 IMG_8413 IMG_8412 IMG_8404 IMG_8402 IMG_8400 IMG_8397 SONY DSC

Door het stalraam strooit de avondzon haar stralen naar binnen. Boven het stro dansen stof en muggen in het binnenvallende licht. De boerderijkatten genieten van de warmte èn van de melk die ze net hebben gekregen. De boer kijkt, voordat hij de stal verlaat, nog één keer om, en geniet van het tafereel. Zijn klompen en de riek staan bij de melkbus. Klaar om morgen weer aan de slag te gaan.

 

Zolang de voorraad ervan strekt zitt het benodigde wateroplosbare vlies en het vlastouw bij het patroonblad.

 


De boerin melkt de koe

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Tijdens het melken praat de boerin zachtjes tegen haar prachtige zwarte Lakenvelder koe. Ze vertelt haar hoe lief ze is, en dat de emmer alweer bijna vol is. Straks gaat ze kaas maken van de lekkere, romige melk. Als antwoord loeit de koe een keer en graast daarna tevreden verder.

 

'De boerin melkt de koe' combineert goed met 'Koeien met kalfjes'!:

 

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Combineer 'De boerin melkt de koe' en 'Koeien met kalfjes' met 'Boerderijkatten', 'Boer wat zeg je van mijn kippen?' en 'Schapen en lammetjes' (ook leuk erbij zijn de kleine kippen en haan van 'Kerststaldieren'). De 'Kerststal' en de 'Schapenboet' bieden onderdak aan de veestapel:

 


Koeien met kalfjes

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Het is voorjaar, de Lakenvelder koeien hebben weer gekalfd. De kudde is flink uitgebreid. De kalfjes drinken bij hun moeder gretig van de romige melk. Ze groeien dan ook als kool.
De rustige, nieuwsgierige koeien zijn lief voor hun kalfjes. Kalfjes die nu, door het aansluitende witte laken rondom de buik, al op hen lijken.
Zowel de zwarte als rode lakenvelders behoren tot de oudste Hollandse koeienrassen. Al in de 13e eeuw was het een geliefd ras. Kasteelheren zagen de schoonheid van de Lakenvelders en lieten ze op hun landgoed lopen. Daar dankt de Lakenvelder zijn bijnaam 'Kasteelrund' aan. De koeien met hun kalfjes, vorstelijke dieren!

 

'Koeien met kalfjes' combineert goed met 'De boerin melkt de koe'!

 

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

 


Boer wat zeg je van mijn kippen?

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Zoals elke dag heeft de haan het hoogste punt uitgekozen om zijn kippen toe te kraaien dat het ochtendgloren al over het land strijkt. De ene kip doezelt, op de rand van de kruiwagen, nog wat na, terwijl de andere kip al van stok is gekomen en wat kippenvoer pikt. Een landelijk tafereel.

 

Zolang de voorraad ervan strekt zit er wat kippenvoer bij het patroonblad.

 


Klompendans

 

klompendans 6 klompendans 5 klompendans 4 klompendans 3 klompendans 2 klompendans 1 boer en boerin accordeonist 6 accordeonist 5 accordeonist 4 accordeonist 3 accordeonist 2 accordeonist 1

Het is feest op de boerderij. De boer en de boerin wagen een dansje terwijl de accordeonist een vrolijk deuntje speelt. 

 

 


Ganzenhoedster Geesje

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Ganzenhoedster Geesje hoedt de ganzen terwijl ze op weg is naar de jaarmarkt. Geesje draagt traditionele kleding, compleet met een mand voor eieren. 

 

Geesje is ± 13 cm lang.
Zolang de voorraad ervan strekt zit de op maat gesneden katoen voor de schort bij het patroonblad.

 


In gesprek

In 2006 was het 100 jaar geleden dat Selma Lagerlöf het verhaal over Niels Holgersson schreef.

Niels komt een belofte om te stoppen met het pesten van de dieren op de boederij van zijn ouders, niet na. Hiervoor wordt hij gestraft door een kabouter. Deze verandert Niels in een mini-mens.

Op de rug van Maarten de tamme woerd maakt Niels een reis over Zweden en maakt zo kennis met vriendschap, de natuur en mensen. Hij krijgt door de reis en de gesprekken wijze levenslessen over zijn eigen ware grootte.
Niels is bijna 5 cm en Maarten 9 cm hoog.

 

 


Back to the sixties: Flower Power bus en rood-wit VW bus

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Wie de Flower Power bus en de rood-wit VW bus ziet wordt overvallen door een gevoel van nostalgie. Dromen over vrijheid, blijheid, romantiek en het spontane, onverwachte ontdekken van verre oorden. Ga mee op deze reis! Back to the sixties! 

 

Back to the sixties: Flower Power bus en rood-wit VW bus’ is een uitgebreid patroonblad.
Het bagagerek is beschreven voor de rood-wit VW bus, maar kan natuurlijk ook voor de Flower Power bus gemaakt worden.

Een kleurrijke uitdaging die vele uren vilt-plezier zal geven.
Ervaring en doorzettingsvermogen gewenst.
Zolang de voorraad ervan strekt zit het benodigde wateroplosbare vlies bij het patroonblad.
De bus is ± 13 cm hoog en 27 cm lang.

 


Back to the sixties: de Hippies

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

De hippies uit de jaren 60, met hun vrolijk gekleurde kleding, lange haren en kralen kettingen, leefden in harmonie met de natuur en streefden naar liefde, vrede en gelijkwaardigheid voor alle mensen. Muziek bracht mensen samen.
De hippies werden ook wel ‘Flower children’ genoemd vanwege hun bekende slogan ‘Make love, not war’. Deze slogan maakt de hippies van alle tijden.
Back to the sixties! Be sure to wear some flowers in your hair!

 

De hippies zijn ± 10 cm lang.

Zolang de voorraad ervan strekt zit de vredestekenkraal, de rocailles, de Flower Power katoen, het lint, het regenboog- en franjegaren bij het patroonblad (de vredestekenkraal en het regenbooggaren kunnen anders zijn qua kleur).

 

Back to the sixties: de hippies' combineert goed met 'Back to the sixtes: Flower Power bus en rood-wit VW bus'.

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

 


Regenboogmagie 

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

De zon schijnt en het regent!! De regenboogelf strooit wat magie door de lucht en kijk, daar verschijnt de magische regenboog!

 

Het patroonblad is inclusief 10 glazen druppelkralen.
Regenboogmagie is ± 33 cm hoog en 23 cm breed.

 

Erratum: Helaas is er in het patroonblad van Regenboogmagie een fout geslopen.
Bij de regenboog staat dat de verschillende kleuren 1 x uit het vilt moeten worden geknipt. Dit moet zijn 2 x!
Inmiddels is het op het patroonblad gewijzigd!

 


Fruit-1: bananen, appel, mandarijnen, peer en kersen

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Op een schaal liggen o zo puur,
gezonde cadeautjes van moeder natuur.
Een fleurige appel en een groene peer,
wat rijpe bananen, dat smaakt naar meer!
Een hand vol kersen en een mandarijn,
vormen samen een smaakvol ‘medicijn’!

 

Fruit-1 combineert goed met 'Fruit-2.

 


Fruit-2: ananas, sinaasappel, aardbeien, kiwi en druiven

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Een handvol vitamines te kust en te keur,
Op een schaal, vol van smaak, kleur en geur.
Warme zonnestralen in aardbeien, o zo zoet,
kiwi en druiven smaken zoals het wezen moet.
De mooie, oranje schil van de appelsien
wil ook graag worden gezien!
Tot slot voert de geur van ananas je mee,
in dromen over warme landen, ver over zee.

 

Fruit-2 combineert goed met fruit-1:

 


Welterusten Niels, welterusten

 

IMG_8861 IMG_4495 SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Na weer een vermoeiende dag, tijdens hun reis over Zweden, vindt Niels warmte en troost onder de beschermende vleugels van Maarten de tamme gans.
'Welterusten Niels, welterusten' mompelt Maarten nog. Maar Niels is al vertrokken naar dromenland. Morgen wachten weer nieuwe avonturen!

 

“Welterusten Niels, welterusten” is ontworpen ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van Atelier Niels Holgersson en is alleen daar verkrijgbaar.

 


Roos

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC

De roos is hèt symbool voor de liefde.
Gezien zijn vele koosnamen is het lieveheersbeestje vermoedelijk het meest geliefde insekt. Kapoentje, lievehereminnetje, hemelbeestje, goudbeestje, zönnekuuske, en gelukskever zijn maar een paar voorbeelden van deze liefdevolle namen.
De roos samen met de lieveheersbeestjes moet dus wel liefde en geluk geven.
Aan wie geef jij de roos?

 

Het patroonblad is inclusief het kartonnen label.

 


Geluksbrengers

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Lieveheersbeestjes staan symbool voor geluk. Hangend aan een veer vliegen deze geluksbrengers vrolijk de wijde wereld in. Ze nemen nog een klein cadeautje mee in de vorm van een klavertje vier, een hart, een roos of een envelop (met daarin een lief briefje!). Zo brengen ze geluk aan degene die er eentje krijgt.

 

De geluksbrengers zijn ± 10 cm lang.

De gebruikte rvs trekveer is 7,5 cm lang, heeft een doorsnee van 8mm, en de draaddikte is 0,3 mm. ‘Geluksbrengers' is ontworpen voor deze trekveer (de trekveer is te koop bij verschillende verkoopadressen). Bij het gebruik van een andere veer zal het ‘veer-effect' anders zijn!

 

De Bijenkoningin en de Werkbij (van 'Bijensteek') zijn ook zeer geschikt om aan de rvs trekveer te hangen:

 

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

 


Hatsjoe

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Hatsjoe! Een verkoudheid, een natte neus van de kou, tranen van verdriet of van vreugde? Het lavendelmeisje weet er raad mee! Ze houdt van de kleur en de kalmerende geur van lavendel. Het maakt haar blij, en die blijdschap deelt ze graag. Dus deelt het lavendelmeisje met gulle hand zakdoekjes uit aan iedereen die het nodig heeft.

 

De tissuedooshoes is geschikt voor een kubus tissuedoos (11 x 12 x 12 cm, bv. Kruidvat).
Zolang de voorraad ervan strekt zitten de kralen, de 2 stofjes, het elastiek, het wateroplosbare vlies en het lavendel borduurlint bij het patroonblad.

Om meer zakdoekhoesjes te kunnen maken zijn er extra zakjes met 1 meter lavendel borduurlint te koop bij de bekende verkoopadressen

 


Matrozen M/V

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Hoge golven, windkracht tien. 
Storm op zee! Storm op zee! 
Nergens is de zon te zien. 
Storm op zee! Storm op zee! 
Maar voor ons is stormweer echt geen reden tot paniek, 
want matrozen worden van een storm op zee niet ziek!

 

De matrozen zijn ± 10 cm lang.

Matrozen m/v combineert goed met de klomp van Lieve Sinterklaas. Wanneer de matrozen gaan varen hebben ze een zeil nodig. Daarom staat op het patroonblad ook de beschrijving voor een zeil!

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

 


Meer-tijd-wekker

 

SONY DSC SONY DSC

Af en toe klinkt de verzuchting: “Waar is een stel extra handen te koop? Of kun jij misschien een patroonblad ontwerpen met wat meer tijd? Ik wil graag nog zo veel maken, maar de tijd.....”. 
Helaas, dat extra stel handen is niet te vinden, maar een kabouter deelde een geheim....... 
Hij vertelde over de ‘Meer-tijd-wekker'. Op het eerste gezicht een gewone wekker, maar de cijfers......... 
Voor mensen die wat meer tijd wensen, stopt een kabouter soms een munstuk in deze wekker, en de tijd lijkt even stil te staan!

De moraal van het geheim: laat af en toe ergens een muntje achter voor de kabouters........ en neem de tijd.

 

De wekker is ± 19 cm hoog.

 


Uit het hart

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Stop wat geld of een lief briefje in de envelop achterop het hart.
Zo wordt de kadotip ´een envelop´ een geschenk ´Uit het hart´.

 

Tip 1: Schrijf, voor het ‘Van harte' hart, zelf een tekst of gebruik één van de andere teksten van het patroonblad.
Tip 2: Het hart met de champagneglazen is natuurlijk (zonder de ringen) voor elk ander feest te gebruiken.

 

Het hart is 15 cm hoog en 16,5 cm breed.
Zolang de voorraad strekt zit het wateroplosbare vlies, het hartjeslint en het goud metaaldraad (voor de ringen) bij het patroonblad.

 


De (ver)huiskabouter

 

de (ver)huiskabouter rechts achter de (ver)huiskabouter naar rechts de (ver)huiskabouter achterkant de (ver)huis kabouter links achter

Geef de (ver)huiskabouter een mooi plekje in het nieuwe huis zodat hij kan helpen om van het nieuwe huis een thuis te maken. Pas wanneer dit gelukt is kan de (ver)huiskabouter van de verhuisdoos afklimmen, de sleutel opbergen en een gewone huiskabouter worden, die graag op het nieuwe adres blijft wonen om de mensen zo nodig een luisterend oor te bieden of een helpende hand toe te steken.

 

Zolang de voorraad strekt inclusief gratis alpacawol voor de haren en baard!
Tip: Schrijf om het borduren van de tekst op de verhuisdoos gemakkelijker te maken, de tekst eerst met een verdwijnstift en borduur daar overheen. Wat je geschreven hebt met een verdwijnstift verdwijnt onder invloed van zonlicht of met behulp van water. Of neem de tekst over op wateroplosbaar vlies.

 


Appelventjes

Het verschil bij de ventjes zit in de broekspijpen en de schoentjes. De ene heeft schoentjes van vilt, de andere van was. De klokhuizen zijn verschillend van vorm.